Szolgáltatások

Játszóházak

Játszóházi foglalkozás keretében a jeles napokhoz és az ünnepköreinkhez kapcsolódó tárgyak készítésén keresztül igyekszünk a résztvevőknek bemutatni a magyar hagyományok alapvető jegyeit. Oktatóink és tanulóink egy-egy kézműves technikát mutatnak be és tanítanak meg a résztvevőkkel, azok kreativitását és életkorát figyelembe véve. Kizárólag természetes anyagokkal dolgozunk a játszóházainkon, ezzel is igyekszünk a

fiatalokban és a gyerekekben tudatosítani, érzékeltetni velük és bennük az értékeink őrzésének fontosságát.

A játszóházi foglalkozások eszköz és anyagbiztosítását iskolánk végzi, a megbízót terheli az anyagköltség, utazási költség, óradíj.

Kiállítások

Iskolánkban tanuló diákok munkáiból rendezünk kiállítást igény szerinti

témákban, helyeken. Kapcsolódó rendezvényként ajánljuk változtatható méretű népművészeti témájú kiállításunkat.
A kiállításokat díjmentesen szolgáltatjuk, a szállítási költség a megrendelőt terheli.

Mesterségbemutató

Iskolánk fontosnak tartja, hogy a magyar népi kismesterségeket minél többen megismerjék, esetleg elsajátítsák. Ezt szem előtt tartva más rendezvényekhez kapcsolódóan mesterség-bemutatókat tartunk, mely alkalmakkor a mesterek és az „inasok” beavatják az érdeklődőket a mesterségük fortélyaiba.
A megrendelőt terheli a mesterség-bemutatók anyagköltsége, óradíja, szállítási költsége.

Pályaválasztási napok

Pályaválasztási nyílt napokat tartunk tanévenként legalább négyet jeles napokhoz kapcsolódóan. Ezeken a rendezvényeken megmutatjuk az érdeklődőknek, leendő tanulóinknak iskolánk műhelyeit, az alkotó folyamatokat, melyekbe be lehet kapcsolódni, ki lehet próbálni az egyes kézműves szakmák fortélyait.
Ilyen alkalmakkor a vendégeinket kóstolókra invitáljuk, finomságainkat az udvari kemencénkben sütjük. Pályaválasztási napokat, rendezvényeket tartunk különböző helyszíneken, osztályfőnöki órákon. Terveink szerint az idei évben is lehetőségünk lesz bemutatkozni a megyei általános iskolákban.

Rendezvénysátor bérbeadás

Sátraink paramétereiről, bérlési feltételekről információt kérhet Szekerka Andrásnétól a +36-20/489-7359 telefonszámon.

 Termek bérbeadása

forrás: tankcsapda.hu

A Kézműves Szakiskola nagyterme alkalmas lakodalmak,koncertek,bálok, vásárok megrendezésére. Bővebb információt kaphat Szekerka Andrásnétól a +36-20/489-7359 telefonszámon.